Geert Jan Brader te boeken via Artiestenbureau MEProductions

Geert Jan Brader

Geert Jan Brader boeken? Neem contact op met allround artiestenbureau MEProductions gevestigd in Meppel.

De in 1960 te Nieuwleusen geboren pianist, toetsenist en zanger Geert Jan Brader groeide op met de popmuziek van de 60-, 70- en 80-er jaren. Als kind speelde hij af en toe op de piano, maar het luisteren naar muziek stond meer op de voorgrond. Op 18-jarige leeftijd bracht de aankoop van een gitaar hem op het muzikantenpad. Door de verworven vaardigheden op de gitaar, nam de interesse voor de piano weer toe.

In zijn eerst "echte" band, de groep "No Nonsense" speelde hij zowel toetsen als gitaar.
Als toetsenist/zanger zat hij in de tachtiger jaren in diverse zeer uiteenlopende gezelschappen en bands, o.a in de Brinkels Boogie Band, een veel optredende band die ook andere artiesten begeleidde waaronder Eelco Gelling, Kaz Lux, Allides Hidding en Louisiana Red. 

In de negentiger jaren speelde hij vooral in kleine bezetting. Naast solo-optredens begeleidde hij andere solisten en gezelschappen. Ook zorgde hij voor muzikale omlijstingen bij vele radioprogramma’s, o.a voor de Vara.

Een eigen duo kreeg meer vorm, eerst met saxofonist Jan de Wilde. Later nam Adolf Robertus zijn plaats in en werd het een trio door de komst van gitarist Gijs Kos.

Dit trio Brader&Co werd een hecht gezelschap, wat zich kenmerkt zich door veelzijdigheid, muzikaliteit en vooral spelplezier.
In 1999 zegt hij zijn baan in de psychiatrie op en kiest volledig en met succes voor de muziek. 
Door "Taal aan tafel" en "Het Drentse Boek" ontstond er steeds meer contact met Drentse schrijvers. Dat resulteerde in samenwerking en was een aansporing om in het Drents te zingen.

De laatste jaren verzorgt Geert Jan Brader samen met Marga Kool en Jan Veenstra een avondvullend programma. De Drentstalige nummers zijn verschenen op CD (Nog Zoveul Doen) 

Vraag offerte aan