Ridders van Friesland te boeken via Artiestenbureau MEProductions

Ridders van Friesland

Ridders van Friesland boeken? Neem contact op met allround artiestenbureau MEProductions gevestigd te Meppel.

De Ridders van Friesland is een groep mensen die de middeleeuwen hoog in het vaandel heeft staan. Ze proberen zo goed mogelijk te laten zien hoe mensen in die tijd werkten, aten, vochten etc. We doen dit door re-enactment; het naspelen/naleven van een specifieke tijd in de geschiedenis.

Zij leven de geschiedenis na door een kampement in te richten met tenten, meubilair, kookgelegenheid etc. Dit kampement kan ingericht worden zoals men in de vroege middeleeuwen leefde (500-1000 na Chr.) of zoals in de late middeleeuwen (ca. 1475) . Dit gaat natuurlijk vergezeld met de leden die volledig volgens de kledingvoorschriften uit die tijd gekleed gaan.

De leden geven uitleg over wapens, vechten duels uit, geven workshops zwaardvechten voor kinderen, zijn bezig met handwerken, koken of andere bezigheden die in vroeger tijd allemaal plaatsvonden.

De Ridders van Friesland willen graag dat groot en klein deelneemt aan hun bezigheden, bijvoorbeeld door zelf te weven, middeleeuws te punniken, te proeven van middeleeuwse recepten, zelf eens een zwaard in de hand te nemen, of een helm te passen.

Vraag offerte aan